Udruga za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja Svitanje, 27. listopada 2015. godine je potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2007.-2013. Ugovor je potpisan od strane Ministarstva socijalne politike i mladih (Posredničko tijelo razine 1 - PT1) i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije (Posredničko tijelo razine 2 - PT2). Naziv poziva za dostavu projektnih prijedloga je "Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom" HR.2.3.05, dok je naziv projekta Udruge Svitanje "Osobna asistencija u mentalnom zdravlju" HR.2.3.05-0012. Ukupni iznos Projekta se procijenjuje na 308.974,21 kuna. Projekt će se provoditi od 29. listopada 2015. - 28. listopada 2016. 

Širenje usluge osobne asistencije predstavlja pružanje potpore osobama s mentalnim poteškoćama s najtežim stupnjem funkcioniranja u provođenju aktivnosti svakodnevnog života i samozbrinjavanja. Doprinosi njihovoj socijalnoj uključenosti i unapređenju kvalitete života. Pomaže zapošljivosti osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada na području Grada Zagreba. U projekt će biti uključeno 5 korisnika s mentalnim oštećenjima i 5 osobnih asistenata. Projekt podiže i društvenu svijest o važnosti usluge osobnog asistenta za integraciju u društvo osoba s mentalnim oštećenjima na lokalnom nivou. Partner na Projektu je Centar za mirovne studije.
 
Za sve informacije vezane uz projekt "Osobna asistencija u mentalnom zdravlju" možete se obratiti voditeljici i koordinatorici projekta:
Tena Barac
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
tel: 01 383 3265
esfstrukturnieu_logo logo_mspm_1 hzz_logo