Udruga za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja Svitanje, 4. svibnja 2021. godine je potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Naziv poziva za dostavu projektnih prijedloga je "Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom", dok je naziv projekta Udruge Svitanje "Osobna asistencija u mentalnom zdravlju" UP.02.2.2.14.0115. Ukupni iznos Projekta se procijenjuje na 511.134,38 kuna. Projekt se provodi od 4. svibnja 2021. - 3. siječnja 2023. godine.

Udruga Svitanje provodi projekt Osobna asistencija u mentalnom zdravlju kontinuirano od 2015. godine. Širenje usluge osobne asistencije predstavlja pružanje potpore osobama s mentalnim poteškoćama s najtežim stupnjem funkcioniranja u provođenju aktivnosti svakodnevnog života i samozbrinjavanja. Doprinosi njihovoj socijalnoj uključenosti i unapređenju kvalitete života. U projekt je uključeno 5 korisnika s mentalnim oštećenjima i 5 osobnih asistenata. Projekt podiže i društvenu svijest o važnosti usluge osobnog asistenta za integraciju u društvo osoba s mentalnim oštećenjima na lokalnom nivou.

Za sve informacije vezane uz projekt "Osobna asistencija u mentalnom zdravlju" možete se obratiti voditeljici i koordinatorici projekta:

Tena Barac

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

tel: 01 383 3265

www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr