Poziv za sudjelovanje u istraživanju o iskustvima hospitalizacije i stigmatizacije na psihijatrijskom odjelu (istraživanje je završeno)

Poštovani,

 

studentica sam psihologije Sveučilišta u Zadru te ove godine radim diplomski rad u sklopu kojeg provodim istraživanje o osobnim iskustvima hospitalizacije i stigmatizacije na psihijatrijskom odjelu.


Osobna iskustva psihijatrijske hospitalizacije nedovoljno su istražena. Upitnik koji primjenjujem  je namijenjen osobama koje su bile psihijatrijski hospitalizirane, čiji će odgovori doprinijeti dobivanju uvida u odnos osoblja prema hospitaliziranim osobama.

 

Pitanja u upitniku odnose se na to kako osoblje postupa s hospitaliziranim osobama, etička načela i stigmatizaciju osoba s tim iskustvima. Nadalje, u upitniku je data prilika da se opišu vlastita pozitivna i negativna iskustva s osobljem unutar psihijatrijskog sustava u Hrvatskoj, te napiše pozitivna ili negativna kritika na psihijatrijski sustav, osoblje i hospitalizaciju.

 

Upitnik Vam mogu poslati putem e-maila ili poštom. Odgovori na pitanja u upitniku u potpunosti su anonimni, Vaš identitet nije moguće utvrditi.

 

Ukoliko želite da Vam pošaljem upitnik putem e-maila ili pošte, javite mi se na e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Unaprijed se zahvaljujem svima koji će doprinijeti cilju istraživanja svojim sudjelovanjem,
Martina Barbiš, studentica Sveučilišta u Zadru.

 

 

Fobija od psihički oboljelih

h-Alter 

Prijem uoči obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 

0.224-OpenElementFieldElemFormatjpg  

 

DOKTOR U KUĆI br. 202; studeni 2014. (str. 40-43)

20141111_085308 20141111_085334