Poštovane/ni,

iza nas su edukativni dani, 9.-11.11.2023.godine u Dubrovniku, u kojima smo kao nositelji projekta sudjelovali u provedbi preko 30 modula, modula raspoređenih na tri RAVNOPRAVNE skupine sudionika (članove obitelji i prijatelje, osobe s iskustvom mentalnih poteškoća i struku (psihijatre, socijalne radnike, psihologe..)).

Uobičajena praksa u sektoru zdravstva i socijalne skrbi je dvosmjerna komunikacija između struke i ljudi s iskustvom mentalnih poteškoća. Ova se dvosmjerna komunikacija ponekad može odvijati po hijerarhiji odozgo prema dolje, što se može pokazati kao prepreka procesu oporavka.

Sada smo u pripremi za nastavak rada na Projektu, ovoga puta u Zagrebu.

29.12.2023 godine u Kući ljudskih prava održati će se nastavak edukacije PROSPEKT-a. Raditi ćemo na modulima Common ground/ Zajedničke osnove.

U radu će nam se pridružiti Udruga Životna linija i Udruga Feniks iz Splita.

Osnovna ideja PROSPEKT programa edukacije je prekinuti krug društvene izolacije, ograničenja i diskriminacije i osnažiti sudionike da krenu vlastitim putem prema "oporavku".

Putem strukturiranog grupnog procesa, sudionicima se prezentiraju ideje temeljene na modelima najbolje prakse i interaktivnim vježbama s ciljem:

  • stjecanja povjerenja
  • razvijanja vještine suočavanja
  • kako povratiti kontrolu nad svojim životima
  • poboljšanja kvalitete života

Svako iskustvo Prospekt Programa edukacije može biti drugačije budući da svaki pojedini sastav skupine sudionika zasigurno ima specifične utjecaje.

Prospekt Programi edukacije zamišljeni su u fleksibilnom i modularnom formatu. To im omogućuje da zadovolje lokalne potrebe i specifičnosti svake zemlje u kojoj se provode.

 

Poruka ovog modula edukacije je

“Zajedno možemo postići više nego sami”.