Udruga Svitanje  
on Facebook


Suradnici i donatori

 

0.224-OpenElementFieldElemFormatjpg 

Izvjescepravobraniteljica1_1_ 

logo_mspm_1 

zdravlje2 

kerempuh

intro_happy.png
Početna Projekti u tijeku

Osobna asistencija u mentalnom zdravlju

Udruga za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja Svitanje, 27. listopada 2015. godine je potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2007.-2013. Ugovor je potpisan od strane Ministarstva socijalne politike i mladih (Posredničko tijelo razine 1 - PT1) i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije (Posredničko tijelo razine 2 - PT2). Naziv poziva za dostavu projektnih prijedloga je "Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom" HR.2.3.05, dok je naziv projekta Udruge Svitanje "Osobna asistencija u mentalnom zdravlju" HR.2.3.05-0012. Ukupni iznos Projekta se procijenjuje na 308.974,21 kuna. Projekt će se provoditi od 29. listopada 2015. - 28. listopada 2016. 

Širenje usluge osobne asistencije predstavlja pružanje potpore osobama s mentalnim poteškoćama s najtežim stupnjem funkcioniranja u provođenju aktivnosti svakodnevnog života i samozbrinjavanja. Doprinosi njihovoj socijalnoj uključenosti i unapređenju kvalitete života. Pomaže zapošljivosti osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada na području Grada Zagreba. U projekt će biti uključeno 5 korisnika s mentalnim oštećenjima i 5 osobnih asistenata. Projekt podiže i društvenu svijest o važnosti usluge osobnog asistenta za integraciju u društvo osoba s mentalnim oštećenjima na lokalnom nivou. Partner na Projektu je Centar za mirovne studije.
Za sve informacije vezane uz projekt "Osobna asistencija u mentalnom zdravlju" možete se obratiti voditeljici i koordinatorici projekta:
Tena Barac
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
tel: 01 383 3265
esfstrukturnieu_logo logo_mspm_1 hzz_logo 
 

Program Kluba socijalnog uključivanja Svitanje

Program Kluba socijalnog uključivanja osoba s dijagnozom psihičkog poremećaja Udruge za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja „Svitanje“2014-2017

      Udruga za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja „Svitanje“, u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, provodi program osposobljavanja za samostalan život namijenjen osobama kojima je dijagnosticiran psihotični poremećaj. 

Opširnije: Program Kluba socijalnog uključivanja Svitanje

 

Grupa samopomoći za oboljele od bipolarnog afektivnog poremećaja (u daljnjem tekstu: BAP)

Znaš li što je BAP? Imaš postavljenu dijagnozu, a nemaš dovoljno informacija o tome kako si možeš sam pomoći i voditi kvalitetniji život?
Nisi do sada išao kod liječnika ili bio hospitaliziran, a prepoznaješ se u tipičnim simptomima BAP-a:
- Izmjena raspoloženja povišenog, euforičnog, ponekad maničnog raspoloženja, nakon kojih obično slijedi faza sniženog raspoloženja – depresije, koja te sprečava da normalno funkcioniraš


- U povišenom raspoloženju skraćuje ti se vrijeme sna, no unatoč tome imaš osjećaj snage i samopouzdanja, sniženog si praga tolerancije i svadljiv, misliš da su svi oko tebe u krivu i ne razumiju te, sklon si impulzivnim odlukama, pretjeranoj potrošnji novca, puno govoriš i ne slušaš druge dok govore...

Opširnije: Grupa samopomoći za oboljele od bipolarnog afektivnog poremećaja (u daljnjem tekstu: BAP)

 

PROGRAM KLUBA SOCIJALNOG UKLJUČIVANJA SVITANJE

Selska cesta 112 a, Zagreb

Tel: 01 3833-265

                PONEDJELJAK

UTORAK    

SRIJEDA                   

       ČETVRTAK   

PETAK

10:00-11:30

Trening socijalnih i komunikacijskih vještina

12:00-14:00

Klub (društvene igre, informatička radionica, karaoke)

10:00-14:00

Kreativne radionice

10:00-14:00

Kuharska radionica +

Klub (društvene igre, informatička radionica)

10:00-14:00 

Kreativne radionice

10:00- 13:00

Izlet po dogovoru (muzeji, parkovi)

 
Powered by ART&CRAFT