Pravni seminar 1

Dana 24. Svibnja 2011 godine održao se prvi seminar u okviru pravnog paketa. Cilj prvog seminara bio je predstaviti srodne pravne akte kojima se uređuju prava osoba s invaliditetom uz akcent na invaliditet zvog psihičke bolesti u Republici Sloveniji i Republici Hrvatskoj.

Matjaž Kovač iz pravnog tima OZARA d.o.o. iz Maribora u svojoj je prezentaciji dao pregled zakonodavstva Republike Slovenije na području rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom zbog psihičkih poremećaja. Osobiti naglasak u prezentaciji mag. Kovač dao je na radno zakonodavstvo i zakonodavstvo zaštite na radu, te na vrhovne zakone ZZRZI i Zakon o psihičkom zdravlju. Odvjetnica Sandra Rogošić iz Odvjetničkog ureda Danijele Božić u svojoj prezentaciji pod naslovom ''Pregled prava osoba s psihičkim poteškoćama u Republici Hrvatskoj'' prikazala je način na koji su uređena prava osoba s psihičkim poteškoćama u Republici Hrvatskoj, uz osobiti osvrt na dio koji se odnosi na uređenje rada. Odvjetnica Rogošić u prezentaciji je prikazala niz zakona kojima se uređuju prava osoba s psihičkim poteškoćama u Republici Hrvatskoj. Bazirajući se na prikupljenim informacijama i prijašnjoj praksi, pravni tim u sastavu OZARA d.o.o. i Odvjetnički ured Danijela Božić, sastaviti će paket izmjena pravnih akata koji će biti predstavljen na drugom seminaru u okviru pravnog paketa i na završnoj konferenciji.

1 6 7   8 9   10

{multithumb}