Udruga za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja Svitanje, 4. svibnja 2021. godine je potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Naziv poziva za dostavu projektnih prijedloga je "Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom", dok je naziv projekta Udruge Svitanje "Osobna asistencija u mentalnom zdravlju" UP.02.2.2.14.0115. Ukupni iznos Projekta se procijenjuje na 511.134,38 kuna. Projekt se provodi od 4. svibnja 2021. - 3. siječnja 2023. godine.

Udruga Svitanje provodi projekt Osobna asistencija u mentalnom zdravlju kontinuirano od 2015. godine. Širenje usluge osobne asistencije predstavlja pružanje potpore osobama s mentalnim poteškoćama s najtežim stupnjem funkcioniranja u provođenju aktivnosti svakodnevnog života i samozbrinjavanja. Doprinosi njihovoj socijalnoj uključenosti i unapređenju kvalitete života. U projekt je uključeno 5 korisnika s mentalnim oštećenjima i 5 osobnih asistenata. Projekt podiže i društvenu svijest o važnosti usluge osobnog asistenta za integraciju u društvo osoba s mentalnim oštećenjima na lokalnom nivou.

Za sve informacije vezane uz projekt "Osobna asistencija u mentalnom zdravlju" možete se obratiti voditeljici i koordinatorici projekta:

Tena Barac

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

tel: 01 383 3265

www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr

- U depresivnoj fazi san je obično duži, spavaš mnogo i teško ti je ustati iz kreveta, čak i za osnovne potrebe, gubiš interes za sve, čak i za stvari koje su te prije veselile, sve ti se čini bez smisla i nade u promjenu na bolje, želiš da te svi ostave na miru i možda osjećaš grižnju savjesti zbog svojih postupaka koje si radio u povišenom raspoloženju...


Uključi se u rad grupe za samopoć oboljelih od BAP-a. U grupi ćeš dobiti podršku i razumijevanje sebi sličnih članova, koji imaju manje ili više iskustva u liječenju i životu s BAP-om. Biti će ti lakše kada čuješ da nisi sam, da postoje i drugi koji imaju iste ili vrlo slične teškoće tvojima. Zašto ne bi učio na njihovim iskustvima i poštedio se neugodnih posljedica koje nam u životu i radu stvara BAP?
To je grupa u kojoj iskreno, uz zajamčenu diskreciju, iznosimo svoje probleme i nudimo ili sami tražimo pomoć.  Nitko od nas, članova grupe samim sudjelovanjem nije stekao imunitet na ponavljanje faza bolesti, no mnogima rad u grupi istinski pomaže da se osjećaju bolje, dobiju podršku i razumijevanje. Neki članovi koji su se tek susreli s dijagnozom i teško su je ili nikako prihvatili, ne vide svrhu u odlasku na redovne kontrolne preglede i uzimanje propisane terapije onoga časa čim im postane bolje. Zato je dobro da čuju i vide što se drugima događalo i događa, kako bi učili na tuđim greškama.
Osnovni cilj grupe je podrška i poboljšanje kvalitete života. Srdačno te pozivamo da se infomiraš o radu grupe i postaneš njen član.


Grupa se održava prema dogovoru jednom tjedno, u prostorijama udruge „Svitanje“, Kuća ljudskih prava, Selska cesta 112 A
Za dolazak na grupu je potrebna prethodna najava, a sve potrebne informacije možete dobiti na:

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

tel: 01 3833 265 

GSM: 097 684 30 33

Udruga za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja Svitanje, 27. listopada 2015. godine je potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2007.-2013. Ugovor je potpisan od strane Ministarstva socijalne politike i mladih (Posredničko tijelo razine 1 - PT1) i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije (Posredničko tijelo razine 2 - PT2). Naziv poziva za dostavu projektnih prijedloga je "Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom" HR.2.3.05, dok je naziv projekta Udruge Svitanje "Osobna asistencija u mentalnom zdravlju" HR.2.3.05-0012. Ukupni iznos Projekta se procijenjuje na 308.974,21 kuna. Projekt će se provoditi od 29. listopada 2015. - 28. listopada 2016. 

Širenje usluge osobne asistencije predstavlja pružanje potpore osobama s mentalnim poteškoćama s najtežim stupnjem funkcioniranja u provođenju aktivnosti svakodnevnog života i samozbrinjavanja. Doprinosi njihovoj socijalnoj uključenosti i unapređenju kvalitete života. Pomaže zapošljivosti osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada na području Grada Zagreba. U projekt će biti uključeno 5 korisnika s mentalnim oštećenjima i 5 osobnih asistenata. Projekt podiže i društvenu svijest o važnosti usluge osobnog asistenta za integraciju u društvo osoba s mentalnim oštećenjima na lokalnom nivou. Partner na Projektu je Centar za mirovne studije.
 
Za sve informacije vezane uz projekt "Osobna asistencija u mentalnom zdravlju" možete se obratiti voditeljici i koordinatorici projekta:
Tena Barac
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
tel: 01 383 3265
esfstrukturnieu_logo logo_mspm_1 hzz_logo 

Program Kluba socijalnog uključivanja osoba s dijagnozom psihičkog poremećaja Udruge za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja „Svitanje“2014-2017

Udruga za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja „Svitanje“, u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, provodi program osposobljavanja za samostalan život namijenjen osobama kojima je dijagnosticiran psihotični poremećaj. 

Gdje se provodi program?
Program se provodi u Klubu Svitanje koji djeluje u prostorima Kuće ljudskih prava, u Selskoj 112a.

Cilj programa?
Program Kluba Svitanje je poticanje samostalnog djelovanja i poboljšanje vještina potrebnih za samostalan život.
Klub odgovara na potrebe korisnika da se što više osjećaju kao dio zajednice, a ne izolirani, zaboravljeni, stigmatizirani i diskriminirani te da spoznaju kako imaju pravo i mogućnosti na samostalan život i rad - uz pomoć različitih institucija koje surađuju i koje im mogu pomoći da dosegnu taj cilj.

Kome je program namijenjen?
Program je namijenjen osobama kojima je uspostavljena dijagnoza poremećaja sa psihozom.

Tko radi na programu?
U programu sudjeluju različiti stručnjaci: socijalni radnik, psihijatar, rehabilitator, voditelji radionica i volonteri.
Voditeljica programa je Kristina Jandrić, mag.soc.rada.

Aktivnosti
-    Trening životnih i socijalnih vještina
-    Radionica samostalnog kuhanja
-    Organizacija slobodnog vremena
-    Karaoke
-    Izleti
-    Kreativne radionice
-    Kompjutorska radionica
-    Edukacija roditelja i/ili skrbnika koji su korisnici programa

INFORMACIJE – svakog radnog dana od 09:00 – 11:00 sati