Green paper

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.: 0207 647 3411Tel: 0207 647 358120 Cavendish Square, LondonPriya Tekchandani, Assistant Conference and Events Manager
For further information, contact: For further details on submitting papers and abstracts please download the flyer. All accepted abstracts will be published in the conference programme.All presenters must register for the conference. All participants will be notified of the decision of the scientific committee by Friday 2 September 2005. Deadline for receipt of abstracts is Friday 15 July 2005. All abstract information should be emailed to Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Please noteThis exciting conference aims to offer nurses from all mental health backgrounds and from all European countries the opportunity to showcase their work, enabling a cascade of ideas and good practice around Europe. This will enable nurses, in collaboration with service users and other professionals to improve outcomes for people who use mental health services, their families and carers. This conference will offer you the chance to network with a wide range of colleagues and enhance your own professional development. Call for papers and abstract guidelinesMar 10, 2006 - Mar 11, 2006 - Europa Hotel, Belfast The future of mental health is... working togetherRCN 11th European Mental Health Nursing Annual Conference and Exhibition

Opširnije:Green paper

Prevencija oduzimanja poslovne sposobnosti osobama s psihičkom bolesti u zaštiti njihovih ljudskih prava

U Hrvatskoj postoji veliki broj osoba s oduzetom poslovnom sposobnosti zbog psihičke bolesti koje su u velikom broju slučajeva smještene u domove socijalne skrbi. Nedavni izvještaj  Human Right Wach-a govori o velikom broju osoba smještenih u institucije socijalne skrbi lišene poslovne sposobnosti bez mogućnosti da odlučuju o osobnim pitanjima poput mjesta gdje će stanovati, što će jesti, gdje će se kretati, s kime će se družiti i sl.

Opširnije:Prevencija oduzimanja poslovne sposobnosti osobama s psihičkom bolesti u zaštiti njihovih...

Projekt "Zaštita prava osoba s psihičkom bolesti kroz samozastupanje i borbu protiv stigme"

Savjetovalište o pravima osoba s psihičkom bolesti

Kome je savjetovalište namijenjeno?

Ukoliko ste osoba oboljela od psihičke bolesti, te smatrate da su kršena Vaša ljudska prava,
ili trebate informaciju u cilju zaštite svojih prava na adekvatno liječenje i život u zajednici,
te ukoliko trebate informaciju koja se odnosi na prava kod prijema u psihijatrijsku instituciju,
liječenje, pristanak na sudjelovanje u istraživanju, socijalnim pravima i pravima vezanim za
poslovnu sposobnost, informacije o načinima borbe protiv stigme i diskriminacije.

Slobodno nas kontaktirajte:

Telefon: 01/3833 265
Fax: 01/3833 264
SVAKOG RADNOG DANA
OD 9:00 -11:00 ili po dogovoru
Selska cesta 112a, 10 000 Zagreb (uz prethodnu najavu)

U projektu sudjeluju: psihijatrica, pravnica i socijalna radnica.
Voditeljica projekta: prof. dr. sc. Slađana Štrkalj Ivezić

Savjetovalište se provodi u sklopu Projekta Zaštita prava osoba s psihičkom bolesti
kroz samozastupanje i borbu protiv stigme Udruge za zaštitu
i promicanje mentalnog zdravlja „Svitanje“,
u suradnji s Ministarstvom zdravlja Republike Hrvatske.

Grupe samo-pomoći u zaštititi mentalnog zdravlja

Preporuke također uključuju razvoj udruga na ovom području koje bi pružale dugotrajnu podršku na očuvanju mentalnog zdravlja. Stoga se ohrabruje razvoj metoda samopomoći, koje upravo razvija naša udruga u projektu grupa samopomoći.

Opširnije:Grupe samo-pomoći u zaštititi mentalnog zdravlja

Znaš li što je BAP? Imaš postavljenu dijagnozu, a nemaš dovoljno informacija o tome kako si možeš sam pomoći i voditi kvalitetniji život?
Nisi do sada išao kod liječnika ili bio hospitaliziran, a prepoznaješ se u tipičnim simptomima BAP-a:
- Izmjena raspoloženja povišenog, euforičnog, ponekad maničnog raspoloženja, nakon kojih obično slijedi faza sniženog raspoloženja – depresije, koja te sprečava da normalno funkcioniraš

- U povišenom raspoloženju skraćuje ti se vrijeme sna, no unatoč tome imaš osjećaj snage i samopouzdanja, sniženog si praga tolerancije i svadljiv, misliš da su svi oko tebe u krivu i ne razumiju te, sklon si impulzivnim odlukama, pretjeranoj potrošnji novca, puno govoriš i ne slušaš druge dok govore...

Opširnije:Grupa samopomoći za oboljele od bipolarnog afektivnog poremećaja (u daljnjem tekstu: BAP)

Suradnici i donatori

0.224-OpenElementFieldElemFormatjpg